top of page

Krachttips en tricks voor 2022

Coach Caro traint wekelijks 6 maal een uur tot anderhalf uur in de fitness om haar lichaam sterk te houden.

Daarnaast loopt ze 2 tot 3 keer in Buggenhoutbos, vlakbij de Mensch.Schuur. Wij vroegen naar tips & tricks rond krachttraining.


"Ik train iedere spiergroep minstens 2-maal per week. De beenspieren blijft bij één keer. Voor jullie maakte ik een lijstje van mijn favoriete oefeningen:


Plat / incline dumbell press
Triceps rope pushdown
"Vier van de vijf oefeningen zijn gericht op grote spiergroepen. Grote spiergroepen trainen is belangrijk om extra veel calorieën te verbranden. Ik ben ervan overtuigd dat deze oefeningen me zullen helpen voor de shape in 2022.


Naast het trainen van grote spiergroepen, train ik de kleine spiergroepen. Deze train ik in supersets en triple sets om de verbranding hoog te houden wanneer ik deze spiergroepen train. Mijn trainingsmethode is om 3-4 sets uit te voeren na elkaar van enkele kleinere spiergroepen. Tussen elke set rust ik 1 – 2 minuten.

Discipline is doorslaggevend in het behalen van je resultaten. Er zijn dagen dat ik geen zin heb om te trainen. Door op voorhand een planning op te maken en mijn trainingen dagelijks in te plannen op een vast tijdstip, geeft me structuur. Deze structuur zorgt ervoor dat ik op dagen waar ik minder zin heb, extra motivatie te creëren. Elke dag trainen zorgt ervoor dat ik mijn energie op een goede manier verbruik. Naarmate je een tijdje aan het trainen bent, krijg je er veel voldoening van. Je ziet je lichaam veranderen en dit boost om verder en harder te blijven trainen.


Cable fly
Pull upsIn 2022 zou ik mijn lichaam naar een ander niveau willen brengen. De ervaring die ik hierdoor opbouw en kennis die ik heb, wil ik doorgeven aan anderen. Mensen inspireren en laten zien dat alles mogelijk is met de juiste mindset, discipline en doorzettingsvermogen."


Tips & advies rond voeding

"Naast de fysieke trainingsmomenten is bewust omgaan met voeding zeer belangrijk. Hoe beter de voeding, hoe meer je uit je training haalt en hoe meer resultaat je aan je lichaam ziet. Ik eet dagelijks gezonde voeding rondom de trainingen en ga voor supplementen: pre workout en extra proteïnen. De eerste om het maximale uit de training te halen. De laatste om het herstel en spieropbouw na de training te bevorderen."


Side raises shoulder
Coach Caro haar passie is krachttraining. Uren brengt ze door in de fitness om te trainen én om te coachen. Ze coacht op een zéér gediplomeerde, enthousiaste manier. Meer tips en advies over krachttraining? Bezoek onze fitness in Sint-Amands of plan een moment in met één van onze coaches via deze link.Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page