top of page

Coach Astrid op het Belgisch Kampioenschap - in balans

Op 25 februari 2018 stond het Belgisch Kampioenschap Veldlopen op de agenda.

Coach Astrid nam deel aan deze wedstrijd en verbaasde met een vierde plaats.

Haar beste prestatie binnen deze categorie.

'Ik ben er zelf ondersteboven van. De afspraak was om rustig te starten, de krachten sparen in het bergop lopen en in het bergaf lopen de gaatjes toelopen.

Ronde na ronde dreef ik stelselmatig het tempo op. De eerste ronde liep ik rond de vijftiende positie, bij het ingaan van de laatste ronde liep ik zevende. De laatste ronde kon ik nog een serieuze tempoversnelling plaatsen en dit bracht me tot een vierde plaats. Ik liep op een wolk.

Vorig jaar, maart 2017, stond ik op een punt waarbij het lopen en veel andere dingen mij niets meer van energie gaven. Ik liep verloren in mijn hoofd en kon me niet meer opladen. Ik besloot even een pauze te nemen in de dingen die me op dat moment veel energie namen. Na een half jaar vond ik mezelf stap voor stap terug. Een periode die ik nodig had en waar ik dankbaar voor ben. De overstap naar Tim gebeurde op het juiste moment en was een keuze die ik vrij snel nam, omdat het goed aanvoelde. Na een half jaar onder hem en de mogelijkheid om wekelijks te trainen in de trainingsgroep van Olympic Essenbeek Halle en Olympic Running Team, is het verlangen naar trainingen en presteren helemaal terug. Het lopen is (terug) een passie en ik geniet er enorm van.

Geluk ken je pas, wanneer je ongeluk ervaren hebt. Zoek in alles iets positief. Op tijd energie laden uit de dingen die je gelukkig maken en de juiste keuzes maken is superbelangrijk.'

Foto: Jasper Jacobs

Wat een rol gespeeld heeft bij de prestatie is de balans die Astrid vond de afgelopen maanden.

Het evenwicht op mentaal, op voeding -en op sportief vlak, waar zij dag in dag uit aan werkt, zit meer dan goed. Het is ook de basisdriehoek van Project.Mensch en de basis waarop de projecten gecoacht worden: Mind-Food-Physical.

Voor Astrid is het belangrijk om op mentaal vlak voldoende rust te vinden (buiten haar trainingen/ werk) en energie te halen uit (kleine) dingen. Daarnaast is haar voeding een heel belangrijke factor voor prestaties op trainingen, maar ook daarbuiten voor het herstel en zware, fysieke dagen op het werk als coach. Op fysiek vlak krijgt ze ondersteuning van Tim Moriau en Hanne Pardaens. Zij maken haar schema's op: van looptrainingen tot kracht -en stabiliteitsschema's. Astrid combineert haar zelfstandige job met dagelijkse trainingen. Daarbij is die balans van uitermate belangrijk.

Ze kiest vanuit haar hart en dat zorgt voor een gelukkig Mensch.

Bedankt aan alle mensen die hier een bijdrage bij geleverd hebben.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page