top of page

Project.Mensch werkt met MS rond de basisdriehoek

Project.Mensch werkt met MS rond de basisdriehoek

Acht weken lang hebben wij het geluk samen op weg te gaan met heel dappere mensen met MS.

Zij voeren een dagelijkse strijd om zich opnieuw aan te passen aan hun veranderende limieten, maar tonen zo een grote dosis doorzettingsvermogen en positieve vibes dat ook wij enorm veel van hen leren. Door acht weken lang elke dinsdag samen te komen in onze Mensch.schuur in Buggenhoutbos met mensen met de symptomen van MS, proberen we hen in balans te brengen. Die ondersteuning bieden we aan de hand van onze drie pijlers.

Op Mind-vlak werken we aan meer assertiviteit, zelfvertrouwen en positivisme. Ook leren we hen verschillende technieken aan om die denktank in hun hoofd die soms maar niet lijkt te stoppen, beter de baas te kunnen.

Op fysiek vlak richten we ons op evenwicht, coördinatie, spierversteviging en spierontspanning.

Met onze derde pijler 'voeding' geven we advies hoe ze balans kunnen brengen in hun voedingspatroon. We reiken eenvoudige voedingsideeën aan die voor een beter energieniveau zorgen.

Door samen te werken aan ons drieluik MIND-FOOD-PHYSICAL komen de deelnemers in een positievere flow. Door te focussen op het nu-moment en elkaar hierin te omringen, helpt dit om alles in het leven te relativeren. Zo heeft ons 8-weken-programma in samenwerking met MS-Liga Vlaanderen een gunstig effect op de ziektesymptomen. Het heeft een positief effect op de ziekte en zal hun levenskwaliteit welwillend beïnvloeden. Door de positieve coaching geeft dit hen een extra waarde in hun leven.

De solidariteit en de steun naar elkaar toe die we elke dinsdag mogen ervaren is ronduit hartverwarmend.

Ken je iemand die nieuwe moed wil putten en graag bij onze groep zou aansluiten? Breng hem of haar in contact met ons, en samen kunnen we meer dan alleen.

Mensch.Groetjes,

Lara en Astrid

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page