top of page

Mensch.Weekend: 'Ik heb mezelf op een andere manier leren kennen'

Exact twee weken geleden genoten we met onze Mensch.Weekend-deelnemers van een bewogen weekend: grensverleggend, rust en menselijk.

Een deelnemer over het weekend:

'Het weekend heeft me helemaal tot rust laten komen. Ik leerde dat ik me kwetsbaar mag opstellen en dat ik me niet altijd sterker moet maken dan ik ben. Dankzij Lara en Astrid (sterk team en heel toegankelijk) heb ik heb mezelf op een andere manier leren. Ik raad het iedereen aan. Je vindt een balans tussen actief zijn en rust opzoeken. Ze coachen jou op de drie vlakken, waardoor je bewust geraakt dat deze drie vlakken een grote impact hebben op het dagelijkse leven.

De sfeer in de groep was enorm hartverwarmend en zorgde er voor dat ik mezelf kon zijn. Als je het mij vraagt, het volgende weekend ben ik er opnieuw bij.''

Wat werd er allemaal gedaan?

Voor de start van het weekend namen we al een kleine screening af bij de deelnemers om hierop onze planning te finetunen. Op de eerste plaats vonden we het belangrijk om de basisdriehoek van Mensch bij te brengen. Daarnaast wilden we ze bewust voldoende rust laten opzoeken voor zichzelf.

Het physical-aspect werd gecoacht aan de hand van een survival-activiteit, een loopactiviteit, een yoga-moment, een bootcamp etc. Het mind-aspect, waar we bijzondere aandacht aan wilden besteden, vroeg om iets diepere coaching. Workshops rond basisemoties, vitaliteit, GSM-detox, een eigen mind-moment en rust.

Het laatste en derde aspect, food, brachten we aan de hand van een kookworkshop en een mooi uitgewerkt maaltijdplan doorheen de twee dagen. Na het weekend kreeg elke deelnemer voedingsinformatie en alle recepten van het weekend.

Belangrijk om te weten:

De deelnemers kregen telkens de keuze uit twee opties. Waardoor ze nog een keuze konden maken op de dag zelf (naar gevoel)

Komt er een volgende weekend?

Uiteraard komt er een volgend Mensch.Weekend. In het voorjaar van 2019... Binnenkort meer hierover!

Wat vonden de deelnemers ervan?

Een gemiddelde score van 9 op 10.

Zijn er belangrijke dingen die we jou ook willen meegeven?

- Neem wekelijks een bewust moment voor jezelf. (zonder gsm-zonder storende omgevingsfactoren)

- Een gezond slaappatroon is héél belangrijk. Reflecteer hier voor jezelf even over.

- Denk eens vaker na over jouw gevoelens en hoe je je voelt in bepaalde situaties.

- Probeer zoveel mogelijk de toegevoegde suikers weg te laten in jouw voedingspatroon.

- Beweeg voldoende doorheen de dag/de week. (op niveau, rekening houdend met blessures)

....

Mensch.groetjes,

De Mensch.Weekend-deelnemers &

Lara en Astrid

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page