top of page

'Met de nodige ingesteldheid op de rem staan en herbronnen'

'Zoeken naar jouw pure mens' - Project.Mensch

Bij Project.Mensch werken we steeds meer op het mindgedeelte. Daarom laten we één van onze projecten haar verhaal vertellen: ''Een combinatie van een te hoge werkdruk, twee jonge kinderen en gezondheidsproblemen bij familieleden, zorgde vorig jaar voor een burn-out. Werkweken die voorbij vlogen, weekends om huishoudelijk werk in te halen. Toen ik verscheidene zaterdagen op rij in tranen in mijn zetel doorbracht, was voor mij de maat vol. Er moest iets veranderen. Ik zocht en vond een adres waar ik mijn hoofd kon leegmaken aan de hand van gesprekken en ademhalingsoefeningen.''

''Het was een traag aanvaardingsproces dat ik niet zo sterk was als ik dacht dat ik was, maar eens ik deze hindernis genomen had, ging het stilaan beter met me.

Nu raad ik lotgenoten aan om het te aanvaarden wanneer het even niet gaat. Durf aan jezelf toe te geven dat je af en toe gewoon me-time moet inlassen. Even stilstaan, bewust worden van rust en gewoon niksen.''

''Wanneer je dan toch opnieuw aan de slag gaat, probeer je dan enkel te concentreren op de taak waar je mee bezig bent en niet op de 101 andere dingen die je ook zou kunnen doen. In onze maatschappij lijkt het alsof alles snel moet gaan. Er wordt een enorme druk op onze schouders gelegd om steeds hoger te vliegen. Ongemerkt druppelt er stress in ons leven. Je gsm zorgt dat je altijd bereikbaar bent, je e-mail blijft volstromen, de prikklok van vroeger is vervangen door een flexibele daginvulling die geen concrete grenzen meer kent. En wij laten dit toe.''

''Gelukkig was ik op de hoogte van het bestaan van Project.Mensch.''

''Met een bang hartje nam ik contact op met hen, maar vanaf het eerste contact voelde ik me gesteund. Een luisterend oor, wijze raad, stiltemomenten en af en toe een kritische spiegel die voorgehouden werd, zorgden ervoor dat ik minder eisen stelde aan mezelf en mezelf toeliet om uit de mallemolen te stappen.

Ik ben Project.Mensch dankbaar dat ze me uit de put geholpen hebben. Ondertussen ben ik opnieuw voltijds aan de slag, maar met de nodige ingesteldheid om af en toe op de rem te staan en te herbronnen.''

Wat is belangrijk bij ons? Het menselijke aspect is voor ons de basis om op een goede manier te coachen. We vertrekken vanuit de persoon die bij ons aanklopt.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page