top of page

IS LOPEN HET PRODUCT VAN HET JAAR?!

"Een voorbereiding is er om een lichaam op een gezonde manier klaar te stomen. Niet om het lichaam volledig uit te putten in de maanden/weken voor 'de grote dag'."

Lopen is razend populair! De meeste grootsteden hebben een eigen marathon en de lokale joggings zijn populairder dan ooit. Vergeet daarbij ook niet de opkomende groei van urban trails, obstacle runs, night runs enzoverder. De Ten Miles en Marathon van Antwerpen mocht dit jaar een 40.000 tal (!) lopers verwelkomen. Maar hoe bereid je je nu het beste voor op zo een wedstrijd? Astrid Verhoeven, winnares van de Marathon van Antwerpen bij de vrouwen, vertelt het ons.

Dag Astrid, eerst en vooral proficiat met je schitterende overwinning! Kan je ons wat meer vertellen over jezelf?

Bedankt! Ik ben 24 jaar en werk als zaakvoerder bij Project Mensch. Daar begeleid ik samen met mijn partner mensen op fysiek, mind en voedingsvlak. "We vinden een menselijke aanpak de basis voor een optimale begeleiding." Daarnaast ben ik ook actief als marathonloopster. In april 2019 liep ik mijn eerste marathon en kon ik direct de overwinning op zak steken. Een schitterend gevoel!

Hoe pak je de voorbereiding voor een loopwedstrijd best aan?

Veel lopers beginnen zonder strategie of plan te lopen. Om op een efficiënte manier je doelen te behalen is het echter belangrijk om met een goed onderbouwd trainingsschema aan de slag te gaan. Dit is zeker niet exclusief weggelegd voor topsporters en is ook voor recreatieve sporters een belangrijk hulpmiddel op weg naar hun doel. "Een voorbereiding is er om een lichaam op een gezonde manier klaar te stomen. Niet om het lichaam volledig uit te putten in de maanden/weken voor 'de grote dag'."

Wat is de basis van een goed trainingsschema?

Bij Project Mensch gaan we aan de hand van een intakegesprek de persoonlijke doelstellingen, blessures en andere zaken bespreken (voeding en mind) om alle belangrijke info in kaart te brengen. Nadien volgt een lactaattest op de loopband. Aan de hand van deze test kunnen we individueel de optimale trainingszones bepalen. Op basis van deze resultaten maken we een schema op maat op in functie van de sportieve doelstellingen. Tevens houden we rekening met hu privéleven, hun werkleven, eventuele vermoeidheid, het slaappatroon en stomen we hen ook op mentaal vlak klaar. Tegelijkertijd is de opvolging doorslaggevend in het resultaat en zien wij dit ook als een belangrijk onderdeel van een goed trainingsschema. Kortom, ieder project willen we kwaliteit aanbieden door een geheel aan te reiken.

Waar kunnen lopers hiervoor terecht?

Bij Project Mensch!! 😊 "Ik ervaar zelf bij de mensen die ik coach een grote nood aan professionele begeleiding. Daarnaast wil ik enorm graag mijn passie voor het lopen en mijn ervaring delen met andere lopers. Ik loop over van motivatie en enthousiasme waar ik anderen mee wil triggeren."

Daarom bieden we deze mogelijkheid sinds kort ook bij Project Mensch aan. Voor meer info mag men mij altijd contacteren via info@projectmensch.be.

Super, bedankt voor de informatie Astrid!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page