Foto: Maarten Walravens

Lara Moucheron - Since 7 juni 1991

Lara is afgestudeerd als sociologe aan de VUB in 2014 en heeft vervolgens in hetzelfde jaar ook een postgraduaat Sportmanagement behaald aan de VUB. Momenteel is ze de opleiding Preventieadviseur-Ergonomie aan de KULeuven aan het afronden (2018). Daarnaast was ze jarenlang actief als basketbalspeelster (vanaf haar 5 jaar). Naast haar trainingen ging ze aan de slag als basketcoach bij de jeugd. Op die manier heeft ze al heel wat ervaring in het opmaken van trainingschema’s voor extra kracht en core-stability.

Op dit moment is ze al actief in de coaching - en opleidingswereld via Ad-Visio (vennoot) en Cor Salus (freelance).  Haar vakgebied bevindt zich in het volledige welzijn - en gezondheidspakket en de persoonlijke ontwikkeling van de mens. (vitaliteit, stressmanagement en burn-out preventie, gezonde voeding, bewegings - en sportcoach, ...). Vanaf januari 2018 maakt ze ook deel uit van de 50 gezondheidscoaches voor de overheid. Ze staat als één van de pioniers in voor het uitstippelen van een gezondheidsbeleid binnen bedrijven. 

 

Deze thema’s horen volledig thuis onder Project.Mensch.
 

In het verleden heeft ze het volledig project rond 'Gezonde Voeding' uitgewerkt voor een bedrijf en dit heeft haar toe aangezet om zich hierin verder te bekwamen. Haar specialiteiten zijn het psychologische en het voedingsgerichte binnen Project.Mensch.

Astrid Verhoeven - Since 2 februari 1995

Astrid is afgestudeerd in 2016 als Bachelor in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie aan de Erasmus Hogeschool te Brussel. Ze combineerde haar studies met topsport. 
Astrid was meervoudig provinciaal, Vlaams en Belgisch Kampioen Veldlopen - Piste, daarnaast ook deelnames aan Europese en internationale wedstrijden o.a. European Cross Country Championship (2013-2014) en selectie ETC 3000m steeple (Heraklion) 
 
Als voormalige topatleet weet ze dan ook hoe belangrijk doorzettingsvermogen en focus is om jouw doelen te bereiken. Haar aandacht binnen Project.Mensch ligt op het fysiek, voeding en het mentaal begeleiden, waarbij haar motivatie en enthousiasme haar grote troeven zijn. Haar specialiteiten zijn het fysieke en het voedingsgerichte binnen dit project.
Ze heeft het volledige project omtrent 'Gezonde Voeding', samen met Lara, vorm gegeven.
 
Astrid schoolt zich ook vandaag de dag nog steeds bij op vlak van voeding, beweging en mental health. Zo behaalde ze in december 2017 het certificaat van 'Mental Health First Aid'. Dit om kwalitatief met de materie rond psychische stoornissen en de algemeen mentale gezondheid om te gaan. Anderzijds om de projecten bij Project.Mensch nog beter te kunnen coachen en ondersteunen op vlak van Mind. 

Foto: Maarten Walravens

About Us

''Project.Mensch is (letterlijk) ontstaan op een klein stukje papier in de keuken. Onze gedachten/visie rond het geluk van een mens zaten van bij het begin op dezelfde golflengte. We merk(t)en aan onze omgeving, maar ook aan onszelf dat het niet gemakkelijk is om een evenwicht in het dagelijkse leven te vinden. Of om nog maar over 'het ontwikkelen van dit evenwicht' te zwijgen. We hielden rekening met de dagelijkse factoren/problemen en onze eigen ervaringen.

 Het is voor ons beiden heel belangrijk dat mensen zich goed voelen en zo hun geluk ervaren.

 

 Project.Mensch biedt net dit belangrijk aspect in het dagelijkse leven aan. Een balans vinden voor jezelf door coaching te verkrijgen op mentaal vlak, voedingsvlak -en fysiek vlak.

 

Je goed voelen in je vel is afhankelijk van een groot aantal factoren uit de omgeving. Maar wist je dat je al deze factoren een groot deel zelf in de hand hebt? Alles begint met de manier van denken, 'Hoe denk jij over het leven?' Daarnaast kan het voedingspatroon van iemand een volgend obstakelpunt zijn. Goede voeding is noodzakelijk. Het bepaalt hoe je je voelt, hoe je gezondheidstoestand is, hoe je prestaties (werk, sport, privé...) zijn. Tot slot heb je de juiste beweging vinden, het is belangrijk om fit te zijn, want dit kan jouw gemoedstoestand heel fel beïnvloeden. 

Alles hangt af van jouw mood, jouw doorzetting en de wil om hier jouw gedrag te veranderen.

Met Project.Mensch willen wij mensen individueel coachen naar een betere versie van zichzelf.''

 

Karolien Bien - Since 24 oktober 1993

Karolien is afgestudeerd in 2018 als Bachelor in Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie aan Odisee te Brussel. Als specialisatie heeft ze het diploma instructeur B Individuele Fitness en Ski initiator.

Ze heeft een passie voor voetbal en is zelf al jarenlang actief in de voetbalwereld. Karolien is aangesloten bij de club Koninklijk Hoger Op Wolvertem Merchtem en speelt zelf in tweede klasse.

Sinds kort versterkt zij ons team en staat zelf volledig achter de visie van Project Mensch. Haar specialiteit is het fysieke gedeelte waarbij men de mensen op een correcte manier gaan begeleiden en coachen.

Daarnaast hecht ze ook veel belang aan het contact met de mensen waarbij haar empathisch vermogen en sociale vaardigheden een cruciale rol spelen. Karolien zal zich ook meer verdiepen op vlak van voeding en het mentaal welzijn om de mensen hierbij nog meer te kunnen ondersteunen.

Astrid Roekens - Since 13 april 1991

Astrid is enorm gepassioneerd door voeding, gezondheid en sport. Na het behalen van een Master Handelswetenschappen heeft ze zich gespecialiseerd als voedingsdeskundige. Momenteel is ze zich nog verder aan het verdiepen in specifieke sportvoeding. 

 

Als basketspeelster kent ze als geen ander de effecten van gezonde voeding op prestaties, zowel op het basketveld als in het dagelijks leven. Momenteel is ze als speelster aan de slag bij Phantoms Boom in 1e landelijke. 

 

In 2019 richtte ze haar eigen zaak ‘A Nutrition’ op waarbij ze onder meer mensen helpt om gewicht te verliezen, het geven van voedingsadvies en begeleiding van sporters bij hun voeding. Bij Project Mensch werken we heel nauw samen met A Nutrition om een optimale begeleiding voor al onze projecten te kunnen bieden. 

 

Haar visie op het vlak van voeding kan je als volgt omschrijven: “It’s all about balance”. Samen streven we naar het creëren van gezonde voedingsgewoontes, op een duurzame manier. Astrid vindt bovendien persoonlijke begeleiding enorm belangrijk, iets wat perfect aansluit bij de visie die centraal staat bij Project Mensch.